Snovi info logo i lovac na loše snove

Kineski horoskop kalkulator

Odaberite godinu rođenja u padajućem meniju. Također obratite pažnju na datume koji se nalaze pored godina. Kineski koroskop se razlikuje od Zapadnog zodijačkog po tome što se znakovi računaju po godini rođenja. Također je potrebno pripaziti i na dan i mjesec rođenja jer Kineska nova godina pada različitog datuma svake godine.

Datumi su prikazani na način da je prvo ispisana godina pa mjesec pa dan (GODINA - MJESEC - DAN) od kada počine s tim danom i do kada traje pojedini znak Kineskog horoskopa. Pored datuma unutar kojeg se nalazi i vaš znak nalaze se podaci o tome da li ste rođeni u Jin ili Jang godini (Ženskoj ili Muškoj, Pasivnoj ili aktivnoj) i koja energija je vladala te godine. Od energija to je pet elemenata: Vatra, Voda, Zemlja, Metal, Drvo. Na kraju je ispisan znak što ste u Kineskom horoskopu. Kineski horoskop također kao i zapadnjački ima 12 znakova i to su: Zmaj, Zmija, Konj, Koza, Majmun, Pijetao, Pas, Svinja, Štakor, Bivol, Tigar i Zec.

Da bi ste saznali koji znak pripada godini u kojoj ste rođeni, klik na strelicu u meniju ispod za otvaranje kalkulatora!

Facebook stranica Dobri snovi

 

Prijava odjava