Snovi info logo i lovac na loše snove

O ljubavi

Ponekad je za sreću potrebno vrlo malo. Po nekima za sreću ne treba ništa. Sreća je stav koji se dešava u našim mislima i on može biti trenutan i bez ikakvog materijalnog razloga.

Ljubav je potreba ali i bezuvjetno davanje. Različite civilizacije imale su i dosta različite poglede na ljubav i sreću.

 Ljubav je zapravo sreća čovjeka i to jedna od malobrojnih koje nije moguće kupiti novcem što je kod nekih prednost no kod drugih koji imaju novaca na bacanje i mana. Svaka jedinka ima svoju drugu polovicu koja savršeno ili bar dovoljno savršeno odgovara jedna drugoj. U ljubavi zapravo i nema puno filozofije i mudrovanja jer ljubav nije povezana baš pretjerano s razumom. 

Ljubav je često prednost onih koji nemaju materijalno bogatstvo. U većini slučajeva ljubav baš i nije povezana s bogatstvom. Ljubav bi trebala biti povezana sa srećom i svime pozitivnim. Zašto postoji nesretna ljubav i nesretna zaljubljenost?

Ako dvije osobe ne odgovaraju jedna drugoj onda ta situacija nikako ne može prerasti u ljubav. Ako ne postoji zainteresiranost druge osobe onda to definitivno  nije ljubav niti može prerasti u ljubav.

Ako druga osoba ne primjećuje našu zainteresiranost ili ju ignorira to definitivno znači da nije vrijedna truda, osim naravno u iznimnim okolnostima kada nije svjesna da je upravo u pitanju bila ljubav na prvi pogled. No ljubav na prvi pogled je obostrana i u njoj učestvuju dvije osobe.

Na prvi pogled je kad se susretnu dva pogleda u telećem obostranom stavu iznenađenosti - kako je moguće da mi se neko tako sviđa a ne poznajete ga. I naravno iz toga se može roditi svašta. No treba biti oprezan, jer postoje različiti oblici vukova i vučica u jagnjećem krznu, crnih udovica, bogomoljki i bogomoljaca. 

Svi mi tražimo ljubav, od onih jakih, hrabrih, arogantnih, prostih, bogatih i siromašnih. Ljubav je univerzalna potreba ljudi a po nekima i životinja. Ljubav je kao energija, iskra i struja koja se neprestano počne stvarati u prisustvu dvije osobe koje se vole.

Ljubav je elektrana koja daje struju, svjetlo, snagu, toplinu i smisao. Možda ljubav možemo usporediti s hidroelektranom. Ona daje struju i po ljeti i po zimi. Što je više nevremena, kiša i snijega to je više vode u akumulacionom jezeru i naravno više struje a tako je i s ljubavlju. Ljubav kao i prijateljstvo se nabolje pokazuje u neprilikama i nevremenu, u besparici i neimaštini. Ljubav je krajnje jednostavna. Ona je davanje i primanje. I struja mora imati dva pola bez njih nema kretanja elektrona. 

Prijateljska ljubav i prijateljstvo je kad imaš nekog kome daješ i ne moraš razmišljati o tome da li će ti uzvratiti.

Ljubav zna biti i zarazna i prijelazna ko' iskra u suhom sjenu. S ljubavlju, zaljubljivanjem i sviđanjem treba biti oprezan jer iskre znaju ponekad zapaliti plast sjena koji može biti bilo gdje.

 

Facebook stranica Dobri snovi

 

Prijava odjava